Copyright 2022 - ERATERM TOTAL Ltd
  • КЛИМАТИЦИ BOSCH

  • 2

    BOSCH

  • ЕФЕКТИВНО ОТОПЛЕНИЕ НА ГАЗ

  • ВИДОВЕ ЕНЕРГИЙНИ ИЗТОЧНИЦИ

  • СПЕЧЕЛИ ОТ СЛЪНЦЕТО

ОНЛАЙН МАГАЗИН

КОНТАКТИ

ГАЛЕРИЯ

ЦЕНОВИ ЛИСТИ

Кондензен Газов Котел Condens 5000 W

condens_5000

Голяма мощностна малко пространство.
 

Инсталирани индивидуално или в каскада, кондензните газови котли Bosch Condens 5000 W с мощност 65 и 98 kW са подходящи за множество приложения, осигурявайки централно отопление на големи самостоятелни къщи, жилищни комплекси, търговски площи и офис сгради.

Предимствата накратко

Извънредно висок коефициент на ефективност 110%

Модулация на мощността до 20% от максималната мощност дава значителна икономия на енергия при частично натоварване (през 80% от времето на експлоатация)

Компактните размери на уреда (980 х 520 х 465 mm) пестят ценна жилищна площ

Оптимално съгласуване на мощността спрямо индивидуалните топлинни потребности на обекта в единична или каскадна инсталация

Надежден котел, базиран върху най-модерна, доказала се технология

Интелигентно управление на котела Bosch Heatronic III, съвместимо с терморегулатори Fx с текстов дисплей на български език и модули IхM

Високо качество на изработка и дълъг експлоатационен период

Бързо и лесно сервизно обслужване и поддръжка – всички компоненти са достъпни от предната част на котела

Стилен дизайн

Приложение

С изключително високия си коефициент на ефективност до 110%, кондензните газови котли Bosch Condens 5000 W предлагат идеалната комбинация от иновативна технология, надеждна работа и компактни размери. Котлите са със затворена камера и се предлагат в два варианта с широк диапазон на модулация: от 15.6 до 65 kW (ZBR65-2) и съответно от 20.5 до 98 kW (ZBR98-2).

Инсталирани индивидуално или в каскада, те са подходящи за множество приложения, осигурявайки централно отопление на големи самостоятелни къщи, жилищни комплекси, търговски площи и офис сгради. С Bosch Condens 5000 W могат да бъдат поместени от 130 до 392 kW отоплителна мощност само на един квадратен метър.

Оборудване

Автоматичен обезвъздушител

Горелка с предварително смесване от висококачествена стомана

Плазмено наслоеното полимерно покритие на топлообменника предлага максимална защита при минимална необходимост от почистване

Дисплей за показване състоянието на отоплителната инсталация или на настроените стойности. При енетуална неизправност, дисплеят директно показва грешката във вид на код на неизправността.

Bosch Heatronic 3 с 2-жилна BUS-връзка за присъединяване на термоуправления Fx и IxM-модули

Управление с интегриран горивен автомат

Защитни датчици на котела следят перманентно дебит и температура на подаване и връщане

Датчик за налягане

Връзка към концентричен димоотвод Ø 100/150

Интегрирана защита от замръзване, която включва отоплителния уред при температура на водата в котела от 7 °C и го изключва при температура на водата в котела от 15 °C.

Проверка на помпата, която включва помпата автоматично на всеки 24 часа за 10 секунди, когато отоплителният уред не е работил по-дълго от 48 часа. Тази технология предотвратява блокирането на помпата.

Странично котелът няма нужда от отстояния (подходящ за граждане в шкаф), тъй като всички компоненти са лесно достъпни от предната част.

Уредът отговаря на действащите изисквания на европейските директиви 92/42/EWG, 2004/108/EG, 2006/95/EG, 2009/142/EG и прототипа, описан в ЕС декларацията за съответствие