Какво е това соларна система

Годишната продължителност на слънчевото греене за територията на България е от до 2000 до 2300 часа, а количеството падаща енергия при слънчев ден достига до 1000 вата на квадратен метър за час.
Усвояването на възобновяемите енергоизточници отдавна се е превърнало в основен въпрос за политиката и икономиката на развитите страни в света.

Ето защо соларната система е добър избор за почти всяко домакинство – така използвате безплатната енергия от слънцето и пестите до 70% от разходите за топла вода.
Соларната система е добър избор за почти всяко домакинство. Това важи не само за нови, но и за стари сгради. Достатъчно е да разполагате с покрив или с равна повърхност и соларната инсталация Bosch се приспособява към Вашия дом. Благодарение на различните монтажни решения, соларните колектори Bosch могат да се монтират върху покрива или вградени в него – така нареченият интегриран монтаж, както и върху плоски покриви. Широката гама от термоуправления, бойлери с различен обем, помпени групи и другите необходими принадлежности, дава възможност за лесен монтаж и естетически издържано изпълнение на соларната инсталация.

В цялата страна интензитетът на слънцегреенето е достатъчен, за да покрие 70 % от общата енергийна потребност за подгряване на битова вода, а през лятото дори 100 %.

При соларна инсталация с подпомагане на отоплението икономията на енергия за битова вода и отопление е между 15 и 35 %, според топлоизолацията на сградата и необходимото количество топлина. Защото колекторът преобразува в топлина не само директното слънчево греене, но използва и дифузната светлина.
Какво представлява е как работи соларната система може да видите тук:

  • 15% по-висок соларен добив при загряването на вода
  • Автоматична оптимизация на отоплението
  • Вие настройвате – заедно с Вашия инсталатор – температурите на топлата вода и помещенията напълно по Вашите индивидуални потребности
  • Патентованият соларен алгоритъм от Bosch “мисли” и поема за Вас оптималните настройки на топлата вода и отоплението
  • Соларният алгоритъм все отново изчислява референтни стойности -използването е възможно при всяко време и във всеки сезон
  • Пестите разходи за енергия
  • Защитавате околната среда